Recensie: Verraden – P.C. Cast en Kristin Cast

Wacht! Deze recensie gaat over boek 2 uit de het huis van de nacht serie. Heb je de recensie over boek 1 nog niet gelezen? Klik dan hier!

De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent  om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis. Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden.

Nadat ik het eerste deel van de Huis van de Nacht serie had gelezen, wilde ik snel verder, en dus ging ik op zoek naar het tweede deel, Verraden. Waar het eerste deel nog bezig was met iedereen en alles introduceren, wordt de verhaallijn in Verraden al een stuk verder uitgediept. Hoe het boek, en de rest van de serie, gaat verlopen is al een stuk duidelijker, wat toch wel een pluspunt is in vergelijking met het eerste deel. Het boek is op dezelfde wijze als Verkozen geschreven, namelijk op een chicklit achtige manier, wat een luchtig contrast maakt met de enigzins horror achtige verhaallijn. Het verhaal gaat in dit deel wel iets meer een bloederige kant op, maar het is nog lang niet eng, want het aantal doden en bloed is vrij beperkt. Dit boek is het meest geschikt voor mensen die van chicklit houden, omdat het voor horror liefhebbers nog niet echt tot hun genre behoort, al is het natuurlijk wel iets enger dan een normale chicklit. Wat ik zelf erg leuk vind is toch de balans tussen chicklit en horror. In elk geval, het boek is zeker het lezen waard, en vooral als je het eerste deel hebt gelezen, want dit tweede deel is al een stuk beter!

Titel: Verraden
Auteur: P.C. Cast en Kristin Cast
Verschenen: augustus 2010
Uitgever: Boekerij
Pagina’s: 334
ISBN: 9022554333

 

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: Verraden – P.C. Cast en Kristin Cast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s