Review: Verkozen – P.C. Cast

Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…
Zoey wordt op een schooldag gemerkt, iets wat haar hele leven doet veranderen. Ze moet naar een speciale school, een school waar ze zal moeten blijven tot ze een volgroeide vampier is, als ze dat tenminste wordt. Als je lichaam niet sterk genoeg is, zal hij de transformatie afweren, en dan zul je sterven. Eindelijk krijgt Zoey het gevoel dat ze ergens thuishoort, maar vrienden zijn er natuurlijk niet zonder vijanden. De leidster van de Duistere Dochters, een groep binnen de school die alleen maar de ‘beste’ leerlingen bezit, is jaloers op Zoey, die al met haar komst aangestaard wordt door haar merkteken, die specialer is dan bij de andere halfwassen. Als de andere leerlingen Zoey ook nog aardig gaan vinden, en haar ex-vriendje ook nog voor haar valt, is ze helemaal buiten zinnen.

Toen ik het boek voor het eerst in de winkel zag liggen, dacht ik dat het weer zo’n typisch Twilightverhaal zou zijn. Je weet wel, zo’n verhaal dat over één of ander tienermeisje gaat dat in contact komt met vampiers. Nou, dat is bij dit boek zeker niet het geval! Het boek is een mengeling van fantasy op een moderne manier en chicklit. Een heel leuk ding aan het boek, is de schrijfstijl, want hoewel het boek veel serieuze situaties kent, geven de gedachten van de hoofdpersoon er toch een sarcastische en grappige blik op. Het is dus echt geschreven vanuit zo’n droog tienermeisje, wat het verhaal ook weer iets realistisch geeft. Voor de rest is het ook erg origineel, want ik heb zelf nog nooit eerder een boek gelezen dat over zoiets als een vampierschool gaat. En ook is het leuk vermengd met oude tradities, in dit geval de verhalen over het indianenvolk waarvan Zoey afstamt. Qua genres is dit boek voor vrij veel mensen geschikt, omdat er best veel verschillende genres in zitten en er is er ook niet één die echt overheerst. Er zit realisme in, want je krijgt het gevoel dat zoiets echt zou kunnen gebeuren. Ook zit er de nodige romantiek, actie en (tiener)drama in. Het enige wat soms erg irritant is, is dat er vertaalfouten in staan. Sommige zinnen kloppen daardoor niet helemaal, maar daar heb je gelukkig geen last van als je er niet op let. Het is een niet al te dik boek en dat maakt het nog moeilijker om het niet in één keer uit te lezen. Ik raad je gewoon aan om het een keer te gaan lezen, want dat is het zeker waard. Ik kon zelf in elk geval niet meer wachten op het vervolg, want als je hem eenmaal gelezen hebt, wil je meer!

Mijn beoordeling: 3/5

 

Advertenties

2 thoughts on “Review: Verkozen – P.C. Cast

  1. Ik heb hem uiteindelijk toch ook maar gereserveerd, en het is inderdaad een leuk boek (:
    En alle karakters zijn super komisch, vooral Damien en de tweeling, hehe.

  2. Pingback: Recensie: Verraden – P.C. Cast en Kristin Cast « deladylibrary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s