Nieuws uit Boekenland #7

Nieuws uit Boekenland

Het waren twee weken vol boekennieuws! Zo kon je genieten van veel activiteiten die speciaal waren georganiseerd voor de Boekenweek. Verder heb ik deze keer ook nog wat leuke winacties verzameld. Zeker met dit weer is het hartstikke lekker om op de bank te kruipen met een goed boek.

Boekenweek

Afgelopen week gingen we massaal naar de boekhandel om minimaal €12,50 uit te geven aan Nederlandstalige boeken, want dan kreeg je er een boekengeschenk bij! Met dit boek, De Verrekijker van Kees van Kooten, kun je vandaag gratis reizen met de trein door heel Nederland. Er worden nog tal van activiteiten georganiseerd vandaag waar je heen kunt, bekijk hier de kalender. Waar gaat jouw reis heen?

Speciaal voor de Boekenweek heeft Kees van Kooten een filmpje opgenomen met schrijftips:

Eigen winkel voor Heleen van Royen

Het nieuwe boek De Hartsvriendin van Heleen van Royen wordt wel heel speciaal gevierd. Vanaf 6 mei zal zij één week over een eigen winkel beschikken en hier elke dag activiteiten organiseren. Het adres van de winkel is Warmoesstraat 155 in Amsterdam. Helaas voor mij te ver weg, maar als iemand een bezoekje gaat brengen horen we het graag!

Over De Hartsvriendin:

De Hartsvriendin - Heleen van RoyenEen roman over vrouwenvriendschap en zelfliefde, geschreven in de typische Van Royenstijl: monter, weinig omfloerst en vol humor.
Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne’s veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.

Reserveer De Hartsvriendin op bol.com (€19,95)

Interview met auteur van Delete

Het boek Delete is voortgekomen uit de Crimezone/Pimento thrillerschrijfwedstrijd. Schrijfster Juultje van den Nieuwenhof heeft een Q&A gedaan bij de website young-adults en ik vond het erg interessant om te lezen. Delete heb je misschien al gezien tussen de boeken op mijn wishlist die ik voor dit voorjaar heb gemaakt, dus hier zal waarschijnlijk nog wel een recensie over komen.

Over Delete:

Delete - Juultje van den NieuwenhofMauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b van het Dante College. Hoewel ze in dezelfde klas zitten, hebben ze nauwelijks contact met elkaar. Hun levens en relaties veranderen wanneer er een nieuwe docente op school komt. Julia de Vries is leuk, spontaan en actief op social media. Maar na een heftig incident verandert haar populariteit. Bad boy Mauro zint op wraak. Wat begint als een spel groeit al snel uit tot een doodserieuze strijd…

Bestel Delete (paperback) op bol.com (€14,95) | Bestel Delete (eBook) op bol.com (tijdelijk €4,74)

Helft van de bezoekers Boekenbeurs jonger dan 34 jaar

Vorige maand bracht Enya een bezoekje aan het Boekenfestijn in Rotterdam. Het Boekenfestijn is inmiddels welbekend en daarom wil ik jullie dit leuke artikel vol feitjes niet onthouden. Wat leuk om te lezen dat de groep 16 tot 24-jarigen maar liefst 33% van de totale bezoekers uitmaakt!

Self publishing

Onder andere boekenbloggers en natuurlijk ook onze lezers zitten vast genoeg mensen die dromen van een schrijfcarrière. Een echt boek uitgeven is lastig, dat hebben we al vaker gehoord. Self publishing is een alternatief. Dit betekent dat je je boek in eigen beheer uitgeeft, zonder dat er een uitgeverij aan te pas komt. Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om dit te doen via Kobo. Ooit schreef ik een review over mijn eReader, ook van Kobo, dus ik vond het wel leuk om dit te melden. Het artikel meldt dat je met Kobo Writing Life zelfgeschreven eBooks kosteloos kunt uitgeven. Klinkt mooi, maar of het ook goed loopt? Daarnaast lanceerde Chicklit ook een platform om je eigen boek uit te geven, namelijk Mijn Chicklit. Bovendien plakken zij er ook nog een wedstrijd aan vast. Neem zeker eens een kijkje en laat het weten als je mee gaat doen.

Touching Juliette Quiz

Blossom Books heeft een hele leuke quiz online gezet die alles te maken heeft met de Touching Juliette trilogie. Van deel 1, Vrees Me, hebben jullie mijn recensie al kunnen lezen. Hebben jullie de quiz al gedaan? En wie past het beste bij jou? Mijn resultaat was Kenji!

Lang leve de lol! Jij hebt niets met saaie jongens. Het leven is veel te kort om serieus te zijn, dus je wilt vooral kunnen lachen met je crush. En hallo, wie is dan een betere match met jou dan Kenji? Maar vergis je niet: hij is grappig, charming en gevat – maar kan soms ook zó eerlijk zijn dat het pijn doet. Maar daar kun jij wel tegen: je lacht er gewoon om.

Winacties

Argo, het boek en de DVD zijn te winnen via de Facebookpagina van The House of Books

Argo - Tony Mendez en Matt BaglioTeheran, 1979. Een groep islamitische studenten en militanten gijzelt 66 Amerikanen in de VS-ambassade. Zes andere Amerikanen, die op dat moment niet in de ambassade zijn, weten onder te duiken. CIA-agent Tony Mendez bedenkt een even geniaal als complex reddingsplan: hij probeert de zes als medewerkers van de fictieve sciencefictionfilm ARGO Iran uit te krijgen. Het wordt de spectaculairste en spannendste reddingsoperatie van de CIA uit de geschiedenis.

Dat meen je niet!, geschreven door Marie-Cecile Beniers, is te winnen bij Damespraatjes

Dat meen je niet! - Marie-Cecile BeniersNa een paradijselijke vakantie in Costa Rica keert Suzanne samen met haar vriend Milo terug naar Nederland. Milo, een hotte BN’er bekend van de soap Geen weg terug, heeft een rol gekregen in een superprestigieuze, nieuwe televisieserie. Suzanne gaat aan de slag bij Her, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Maar hier blijkt al snel dat alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is.
Haar diepte-interviews met verwende diva’s eisen al Suzanne’s energie. Als de roddelpers Milo en Suus ook niet met rust laten, blijkt haar terugkeer vooral een koude douche. Dan slaat het noodlot genadeloos toe en staat Suus er plotseling helemaal alleen voor. Bovendien doet ze een huiveringwekkende ontdekking.Een kijkje in de wereld van de vaderlandse showbizz en de roddeljournalistiek. Wat is er waar van al die sappige onthullingen? Lopen feiten en fictie ècht door elkaar heen? En wie is wie in glamourland?

Alles wat er was, geschreven door Hanna Bervoets, is te winnen bij Boeken blog

Alles wat er was - Hanna BervoetsAcht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een televisieprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken. Samen moet men nu zien te overleven. Zonder contact met de buitenwereld. Als die er tenminste nog is.
Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep mensen zich probeert staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?

Dit waren alle nieuwtjes van deze week. Laat het ons weten als je iets hebt gewonnen of als je zelf nog een leuk nieuwtje hebt!

Advertenties

2 thoughts on “Nieuws uit Boekenland #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s