Girls

Recensie Girls

Girls is een TV serie over een groep meiden begin twintig in New York. De serie is geschreven en gemaakt door Lena Dunham, die als Hannah zelf een van de belangrijkste rollen speelt. Hannah’s beste vriendin is Marnie (Allison Williams), een gereserveerd persoon. Dan hebben we nog de schattige studente Shoshanna (Zosia Mamet) en haar wereldlijke nicht Jessa (Jemima Kirke). Girls gaat over de levens van deze meiden, over hun tegenslagen, relaties en avonturen.

Bij de afgelopen editie van de Amerikaanse awardshow de Golden Globe wist Girls twee awards binnen te slepen; die voor Beste Komedie en voor Beste Actrice in een Komedie. Girls won onder andere van de immens populaire komedies The Big Bang Theory en Modern Family.
Laat ik even duidelijk zijn, Girls is geen standaardkomedie. Verwacht geen lachsalvo’s en buikpijn van het lachen na een aflevering. Nee, Girls is veel realistischer en explicieter dan andere komedies. Verwacht geen zoet verhaal, clichés of een perfect New York. Girls doet een poging om zo realistisch mogelijk de wereld van twintigers te laten zien. Vele controversiële onderwerpen (in Amerika althans) komen aan bod en worden getoond, zoals geslachtsziektes, verslaving, drugs, seks, seksualiteit.
Girls is een serie waar je steeds naar blijft kijken. De avonturen van Hannah, Marnie, Shosanna en Jenna zijn deels herkenbaar en deels hilarisch. De verhaallijnen lijken realistisch, alsof er in New York echt een groep meiden precies deze avonturen beleeft. Girls is een verfrissende serie die een andere richting inslaat en daardoor juist een aanrader is. Onthoudt wel, Girls bevat veel seks en sterk taalgebruik en is dus niet geschikt voor jonge kijkers.

In Nederland wordt Girls ook uitgezonden, via de extra zender HBO.  Seizoen 2 is net afgelopen.

Titel: Girls
Aantal seizoenen: 2
Bestel seizoen 1 op bol.com
Beoordeling Hartje 4

Liefs

Advertenties

4 thoughts on “Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s