Wishlist: Voorjaar 2013

Wishlist voorjaar 2013

Niks is leuker dan het doorspitten van de (online) voorjaarscatologi van de uitgeverijen. Terwijl ik van de week ziek op de bank lag heb ik verkikkerd naar alle nieuwe boeken van het komende voorjaar gekeken. Er zitten echt heel veel leuke verhalen bij en daarom besloot ik ze allemaal op een rijtje te zetten! Lees snel verder om te zien welke vijftien boeken ik heel graag wil gaan lezen de komende maanden.

Egan Kijk naar mij (Page 1)          Nachtzwemmen - Lucy Clarke          Beautiful Creatures - Kami Garcia en Margaret Stohl          Delete - Juultje van den Nieuwenhof          Wonder - R.J. Palacio

Kijk naar mij – Jennifer Egan
Arbeiderspers – februari

Charlotte – model in Manhattan – moet na een auto-ongeluk plastische chirurgie ondergaan. Hierdoor verandert haar gezicht zodanig dat ze onherkenbaar wordt voor de modewereld.
Op zoek naar een nieuw uiterlijk, stapt Charlotte in een gevaarlijk internetexperiment. Haar verhaal, dat op griezelige wijze samenvalt met dat van een onopvallende, ongelukkige tiener – een andere Charlotte – roept prangende vragen op over identiteit en realiteit in de hedendaagse westerse samenleving.

Nachtzwemmen – Lucy Clarke
AW Bruna – februari

Als Katie een telefoontje vanaf Bali krijgt dat haar zus Bea dood is en waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, kan ze het eerst niet geloven. Ondanks dat ze altijd een moeilijke zussenrelatie hebben gehad, is ze er kapot van. Maar dan vraagt ze zich af: wat deed ze eigelijk op Bali?

Beautiful Creatures – Kami Garcia en Margaret Stohl
The House of Books – februari

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek.
Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn.
Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven…

Delete – Juultje van den Nieuwenhof
Uitgeverij Moon – februari

Mauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b op het Dante College. Ze hebben nauwelijks contact met elkaar, behalve dan dat ze in dezelfde klas zitten. Dat verandert wanneer ze een nieuwe lerares Nederlands krijgen. Julia de Vries is hip en jong, en lijkt het goed te kunnen vinden met haar leerlingen. Ze is actief op social media en maakt makkelijk contact. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze partij kiest tegen Mauro. Hij zint op wraak, en de duistere en teruggetrokken Peter lijkt hierin een sleutelrol te kunnen spelen. De levens van de vijf jongeren in 4b raken door het incident langzaam maar zeker met elkaar verstrengeld. Wat begint als een spel, wordt algauw een doodserieuze strijd die in het geheim wordt gevoerd…

Wonder – R.J. Palacio
Querido – februari

‘Ik heet August. Ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je je er ook bij voorstelt, het is waarschijnlijk erger.’ Als je tien bent, wil je vooral niet te veel opvallen: voor je het weet lig je eruit. Maar wat als je er ongewoon uitziet? Héél ongewoon?
August (Auggie) Pullman is geboren met een zeer ernstige gezichtsafwijking. Op zijn nieuwe school wordt hij gepest, maar hij besluit moedig te blijven vechten voor zijn plek onder de zon – en het lukt hem nog ook.

Het huwelijkscontract - Jennifer Probst         THEBW (Toen Het Echt Bizar Werd) - Risa Green          Dat meen je niet! - Marie-Cecile Beniers          Wolfsbloed - Alexandra Penrhyn Lowe         Zwaar verguld - Chantal van Gastel

Het Huwelijkscontract – Jennifer Probst
Boekerij – februari

Een huwelijkscontract met strenge regels…

Alexa McKenzie is impulsief, runt een boekwinkeltje, heeft het helemaal gehad met mannen én heeft snel geld nodig om haar ouderlijk huis te redden. Ze kan in haar wanhoop niet vermoeden dat de broer van haar beste vriendin haar redder zal worden. Tegenwoordig is hij een machtig zakenman, maar ooit was hij de jongen die haar hart brak.
Miljonair Nicholas Ryan gelooft niet in het huwelijk, maar om zijn vaders bedrijf te kunnen erven moet hij trouwen. Wanneer hij ontdekt dat de jeugdvriendin van zijn zus in financiële moeilijkheden zit, doet hij haar een gewaagd aanbod: een huwelijkscontract met een aantal strikte regels. Geen gedoe. Alles zakelijk houden. Niet verliefd worden. Het is maar voor een jaar, dus het kan voor beiden niet moeilijk zijn zich aan de regels te houden. Toch?
Het huwelijkscontract is een heerlijk romantisch en opwindend verhaal waarin de seksuele spanning van de pagina’s spat. Laat je meeslepen door Alexa en Nicholas en hun onweerstaanbare aantrekkingskracht tot elkaar.

THEBW (Toen Het Echt Bizar Werd) – Risa Green
Blossom Books – februari

Erin is vreselijk verdrietig als ze te horen krijgt dat haar tante Kiki is overleden. De kinderachtige roze bol met de cryptische instructies die Kiki haar heeft nagelaten, kan hier helemaal niks aan veranderen. Toch?
Erin (brains) en haar beste vriendinnen Lindsay (cutie-pie) en Samantha (beauty) kunnen het gewoon niet geloven als blijkt dat die roze bol Erins wensen in vervulling laat gaan. Superhandig, want er zijn nogal wat dingen die mankeren aan Erins saaie leven. Zo wil ze wel eens weten wat Jesse nou van haar vindt. Nadat ze met elkaar gezoend hebben, heeft ze namelijk nooit meer wat van hem gehoord. Die roze bol kan vast wel voor wat duidelijkheid zorgen. O, en misschien kan dat ding ook nog even regelen dat ze mee mag op een mega-exclusieve schooltrip en dat ze grotere borsten krijgt. Alsjeblieft, dankjewel. Wat kan er nou misgaan?

Dat meen je niet! – Marie-Cecile Beniers
The House of Books – maart

Na een paradijselijke vakantie in Costa Rica keert Suzanne samen met haar vriend Milo terug naar Nederland. Milo, een hotte BN’er bekend van de soap Geen weg terug, heeft een rol gekregen in een superprestigieuze, nieuwe televisieserie. Suzanne gaat aan de slag bij Hers, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Maar hier blijkt al snel dat alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Haar diepte-interviews met verwende diva’s eisen al Suzanne’s energie. Als de roddelpers Milo en Suus ook niet met rust laten, blijkt haar terugkeer vooral een koude douche. Dan slaat het noodlot genadeloos toe en staat Suus er plotseling helemaal alleen voor. Bovendien doet ze een huiveringwekkende ontdekking.
Een kijkje in de wereld van de vaderlandse showbizz en de roddeljournalistiek. Wat is er waar van al die sappige onthullingen? Lopen feiten en fictie ècht door elkaar heen? En wie is wie in glamourland?

Wolfsbloed – Alexandra Penrhyn Lowe
AW Bruna – april

Eveline loopt gevaar nu de Broeders van Belial weten dat ze bestaat; voor haar eigen veiligheid moet ze haar oude leven achter zich laten. Weg van Cleo. Weg van Azer. Ze wordt door andere Wachters meegenomen naar Parijs, waar ze wordt ingewijd in het genootschap van De Levende Beenderen en waar ze haar krachten leert gebruiken.

Zwaar verguld – Chantal van Gastel
The House of Books – april

Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen!
Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden.
Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje.
En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig?
Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past.
Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

De Vallei - Het spel, Het ongeluk, De storm - Krystyna Kuhn          Zeventien - Santje Kramer          Het jaarboek - Deborah Copaken Kogan         Hasta la vista! - Judith Visser          THNBW (Toen Het Nog Bizarder Werd) - Risa Green

De Vallei – Het spel, Het ongeluk, De storm – Krystyna Kuhn
Uitgeverij Moon – april

De vallei is een adembenemende mysterythrillerserie in de sfeer van Lost en The Blair Witch Project. Er zit romantiek in, vriendschap, ruzies, intriges en mysterieuze avonturen. In deze uitgave zijn de eerste drie delen gebundeld: Het spel, Het ongeluk en De storm. Duik in de wereld van De vallei en ontdek zelf het geheim van Grace College!
Grace College ligt in een afgelegen vallei in de Canadese Rocky Mountains. Het is een eliteschool voor talentvolle jongeren. Maar er gebeuren daar vreemde dingen. Waarom is de school niet terug te vinden op Google Earth? En wat gebeurde er ruim dertig jaar geleden, toen een groepje jongeren werd vermist? De nieuwe leerlingen Julia en haar broer Robert weten niet dat Grace College door mysteries wordt omgeven. Maar ze komen er gauw genoeg achter dat niets is wat het lijkt in de vallei. En dat ze daar niet bij toeval zijn…

Zeventien – Santje Kramer
Querido – april

Nog nooit is er een generatie zeventienjarigen geweest die zo’n volwassen en vrij leven kon leiden als de huidige. Shoppen, gamen, blowen, drinken, feesten, chillen en loungen: veel zeventienjarigen hebben de tijd van hun leven.
Santje Kramer treedt in de voetsporen van Johan van der Keuken, die in 1955 het beroemde boek Wij zijn 17 publiceerde, en portretteert deze groep ruim een halve eeuw later in de periode tussen puberteit en volwassenheid, tussen scooter en auto. Ze laat zeventienjarigen aan het woord over seks en relaties, geld en politiek, rechten en plichten, beroepskeuze en opleiding.
Haar dochter, Tessel de Zwart, maakte er iPhone-foto’s bij van zichzelf, haar vrienden en haar vriendinnen.

Het jaarboek – Deborah Copaken Kogan
Uitgeverij Artemis – april

Clover, Addison, Mia en Jane waren in 1989 kamergenoten op Harvard. Sindsdien hebben ze elkaar, net als de andere afgestudeerden, gevolgd via het jaarboek, een verslag dat iedere vijf jaar wordt gepubliceerd met korte autobiografi sche beschrijvingen van alle alumni. Dat zijn de verhalen die iedereen graag wereldkundig maakt, maar in werkelijkheid zijn ze minder rooskleurig, zoals de studiegenoten ontdekken tijdens een reünieweekend.
Hun levens zijn onlangs in een vrije val geraakt. Clover, eerst effectenmakelaar bij Lehman Brothers, is haar baan kwijt en hoopt nog zwanger te raken voordat het te laat is. Addisons relatie is uitgedoofd en ze komt maar niet toe aan het maken van een nieuw schilderij. Mia heeft haar leven als Hollywoodster opgegeven om zich fulltime aan haar
vier kinderen te wijden, en heeft een gat in haar hand. Jane, die in Parijs als hoofdredacteur bij een Amerikaanse krant werkt, weet sinds kort dat alle buitenlandse vestigingen worden gesloten. De reünie, met echtgenoten en kinderen, maakt veel los: herinneringen, vervlogen dromen en verborgen verlangens.

Hasta la vista! – Judith Visser
Boekerij – mei

Het is zomer en de zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze moet per se mee naar weer zo’n suf hotel in Spanje. Gelukkig gaat haar beste vriendin Claire mee, dan wordt het misschien nog wat.
De meiden vervelen zich stierlijk, totdat ze de negentienjarige Max leren kennen, die samen met een groep vrienden uitbundig aan het feesten is. Op een avond gaan Milla en Claire stiekem met de spannende Max en zijn vrienden mee… en komen terecht in een gruwelijke nachtmerrie.
De volgende ochtend blijkt dat er iets vreselijks is gebeurd met Claire, maar van Max en zijn vrienden is geen spoor meer te bekennen. Eenmaal thuis kan Claire niet langer leven met haar angst en schaamte en pleegt zelfmoord. Milla neemt zich heilig voor wraak te nemen…

THNBW (Toen Het Nog Bizarder Werd) – Risa Green
Blossom Books – mei

Als Samantha de roze plastic bol van haar beste vriendin Erin krijgt, is ze superblij. Die bol kan acht wensen in vervulling laten gaan, en laat ze dat nou net nodig hebben. Een acteercarrière komt je namelijk niet zomaar aanwaaien.
Het enige probleem is dat ze aan Erin en Lindsay heeft beloofd de bol te gebruiken om het dramatische huwelijk van haar ouders te redden. Als ze wenst dat haar moeder de date van haar leven krijgt en stiekem ook nog even wenst dat zijzelf ontdekt zal worden door een producent uit Hollywood heeft ze er vertrouwen in dat alles goed komt. Maar als blijkt dat haar moeder op date gaat met een jeugdvlam – player eersteklas – in plaats van met haar vader  en zijzelf gevraagd wordt door een studént van de toneelacademie in Hollywood, Florida, lijkt ze nog verder van huis te zijn dan eerst. En ze heeft nog maar een paar wensen over om alles op te lossen…

Naar welk(e) boek(en) kijk jij het meest uit?

Advertenties

7 thoughts on “Wishlist: Voorjaar 2013

  1. Pingback: Terugblik: februari 2013 | De Lady Library

  2. Pingback: Nieuws uit Boekenland #7 | De Lady Library

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s