Recensie: Fast Girls

Wanneer de eigenzinnige Shania (Lenora Crichlow) de ambitieuze Lisa (Lily James) ontmoet, botsen hun twee werelden op de atletiekbaan met explosieve resultaten als gevolg. Als de twee meiden zich beiden willen kwalificeren voor het wereldkampioenschap atletiek, barst er een strijd los met een dramatische, hartverwarmende en inspirerende reis als gevolg.

Shania en Lisa zijn echt twee uitersten: een arme vechter aan de ene kant en een meisje met een rijke papa aan de andere kant. Natuurlijk kunnen de meiden elkaar niet uitstaan, zeker als blijkt dat Shania zelfs sneller is dan Lisa, die al jaren met haar vader (ex-topatleet) traint. De meiden willen maar één ding en dat is winnen, maar samenwerken gaat voor geen meter. Met zo’n clichéverhaal weet je bijna wel zeker dat het toch goed moet komen, maar daar had ik soms wel eens mijn twijfels over.

In de film komen de levens van beide meiden aan bod, al zie je meer vanuit het perspectief van Shania. Ze heeft geen ouders meer, geen sponsor, loopt op oude spikes en wordt nota bene op straat gezet! Ik heb een paar keer echt medelijden gehad met haar, want zoiets gun je niemand.
Aan de andere kant het rijke leven van Lisa, die bij haar moeder woont en elke keer met haar vader gaat trainen. Hij, blijkt uit het verhaal, is
vroeger ook topatleet geweest en wil maar één ding: zijn meisje dat goud haalt. Tja, en als dat een keer niet lukt, is hij niet zo vrolijk.

Het verhaal kent veel ups en downs, want zoals ik al aangaf, tijdens het verhaal lijkt de winst heel erg ver weg voor de dames. Maar er zijn ook wat mooie aspecten, zoals Shania die verliefd wordt op haar fysiotherapeut, wat natuurlijk uiterst verboden is! Bovendien zitten er ook genoeg grappige scènes, maar daar moet je de film echt zelf voor kijken.

Al met al een leuke film over de strijd tussen twee meiden die allebei maar één ding willen: winnen. Er zitten veel twists in het verhaal en het heeft een prachtig einde. Geen vijf sterren film, maar goed genoeg om je anderhalf uur mee te vermaken.

Titel: Fast Girls
Regie: Regan Hall
Duur: 90 minuten

Advertenties

2 thoughts on “Recensie: Fast Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s