Recensie: The Vow

Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum) zijn een gelukkig, pasgetrouwd stel totdat hun levens veranderen door een auto ongeluk waarbij Paige in een coma raakt. Wanneer ze bijkomt met geheugenverlies, weet ze niet meer wie Leo is en krijgt ze een verwarrende relatie met haar ouders en ex-verloofde, voor wie ze misschien nog gevoelens heeft. Ondanks deze gebeurtenissen zet Leo alles op alles om haar hart weer te veroveren en hun huwelijk te redden.

Een regenachtige dag, geen verplichtingen en met je laptop lekker op schoot: de perfecte setting om The Vow te kijken. Deze film trekt je meteen in het verhaal als Paige en Leo een ongeluk krijgen en Paige in coma raakt. De flashbacks aan het begin van het verhaal zijn erg leuk, zo zien we bijvoorbeeld de eerste ontmoeting tussen de twee.
Als Paige na het ontwaken haar man niet meer kent, heb ik echt wel medelijden met hem. Hij doet er alles aan om haar weer verliefd te krijgen en probeert haar alle oude gewoontes weer op te laten pakken. De ouders van Paige wilden liever dat ze met hen mee naar huis ging, maar Leo kreeg het toch voor elkaar om haar mee naar hun eigen huis te nemen.
Ik vind het echt heel zielig voor Leo, die er alles aan doet om Paige thuis te laten voelen, maar ook voor haar is het lastig. Ze woont opeens bij een vreemde man in huis en denkt dat ze nog verloofd is met Jeremy, haar laatste herinnering.

Ik vind het echt een prachtige film, omdat je ziet hoe Paige en Leo hun relatie weer proberen op te bouwen, terwijl er steeds iets tussenkomt wat hen tegenwerkt. Hun ‘eerste date’ na de coma verloopt goed, maar ook zo goed dat ze weer een relatie beginnen?

Om dat te weten te komen moet je The Vow echt zien. Een film die je echt meesleept in het verhaal, misschien ook wel omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Titel: The Vow
Regie: Michael Sucsy
Verschenen: mei 2012
Duur: 104 minuten

Advertenties

One thought on “Recensie: The Vow

  1. Pingback: Onze favorieten van 2012 | De Lady LibraryDe Lady Library

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s