Review: The Vampire Diaries – Serie

Het nieuwe schooljaar begint, en Elena moet weer terug na een heftige zomer. Haar ouders zijn in een auto-ongeluk overleden, en ze woont nu samen met haar broer Jeremy en tante Jenna, die nu hun voogd is, in haar ouderlijk huis. Maar het lijkt erop dat ze nog niet genoeg problemen heeft, want sinds kort zit er een nieuwe jongen bij haar op school, Stefan. Beiden vinden ze elkaar meteen leuk, al weet Elena nog niet dat Stefan een vampier is. Eindelijk voelt Elena zich wat beter, maar dan wordt Mystic Falls, het dorp waarin ze woont, getroffen door een aantal bloederige moorden, die door de bewoners worden afgeschreven als de slachtoffers van een wild beest. Stefan gelooft er echter niets van, en het wordt hem al gauw duidelijk wie de moorden heeft gepleegd als zijn oudere broer Damon, ook een vampier, plotseling opduikt bij hem thuis. Dan komt Elena erachter dat de twee broers beide onsterfelijk zijn, en dan beginnen de echte problemen pas.
Dit is natuurlijk lang niet alles wat er gebeurt, want er staat het drietal nog veel meer te wachten. Zo doet Elena een ontdekking over haar ouders en hun dood, en komt er een oude bekende van de broers terug. Maar geen van die dingen kan op tegen de vampiers die Mystic Falls komen bezoeken, want we hebben het over de originele vampiers, de allereersten. En wat als blijkt dat de sterkste van hun, een kruising tussen een vampier en weerwolf, uit is op Elena’s bloed om nog meer hybrids te creeëren?

Image

Inmiddels bestaat de serie uit twee, bijna drie, seizoenen! Het leuke aan deze serie is dat het verhaal, zelfs na drie seizoenen, nog fantastisch blijft, en dat zonder eentonig te worden. De verhaallijn verandert de hele tijd, maar op zo’n manier dat het toch samenhangend is. Ook zitten er de nodige flashbacks in die een kijk geven op het vroegere leven van Stefan, Damon en de andere vampiers, iets wat de serie nog zoveel leuker maakt!
Zoals inmiddels wel duidelijk was, gaat het over vampiers, maar dat maakt de serie nog niet alleen leuk voor de horrorliefhebbers. Er zit actie in, er zit horror in (al is het niet zo heel erg eng, maar toch niet echt iets voor iemand die niet van bloed houdt), er zit romantiek in en er zit drama in. Soms is het nogal raadselachtig, want de mysteries waarover de hoofdpersonen nadenken, zetten je zelf ook aan het denken. Bijna alle genres zijn in deze serie te vinden en ik raad iedereen dan ook aan om hem eens te gaan kijken. Seizoen een en twee zijn inmiddels uit op dvd, maar je kan de serie ook kijken op www.cucirca.com, al is het wel zonder ondertiteling. Ik zelf kan in elk geval niet wachten op de nieuwe aflevering, want het is zeker een extreem verslavende serie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s