Review: De Perfecte Man – Sheila O’Flanagan

Een luxe cruise naar de Cariben. Warme, tropische dagen, heerlijke zwoele nachten. Maar de Ierse zussen Britt en Mia stappen niet als toerist aan boord van de Aphrodite. Britt gaat workshops geven over haar bestseller De perfecte man en wordt geacht een ware liefdesexpert te zijn. Haar zus Mia, die meegaat als assistent, is nog steeds verliefd op haar oude vlam en is zich nauwelijks van andere mannen bewust. Zal de exotische magie van de Cariben ook voor de nuchtere Britt en de dromerige Mia haar werk doen? Blijft het bij een onschuldige flirt of durven beide vrouwen alles te riskeren en een nieuwe toekomst te omarmen?

Nog nooit eerder las ik een boek van Sheila O’Flanagan. En terwijl ik de eerste hoofdstukken aan het lezen was, dacht ik dat dit ook meteen de laatste van haar zou zijn. De lezer krijgt meteen een bord vol informatie, als de twee zussen vanuit Barbados beginnen aan een heerlijke cruise, en dat is misschien niet de beste manier om een verhaal te starten. Maar de zorgvuldige uitleg van Sheila O’Flanagan is nou eenmaal nodig om later het hele verhaal te begrijpen. Het wisselende standpunt in het boek maakt het wel wat spannender, dat is ook de reden dat ik door ben blijven lezen. Naast de standpunten van Mia en Britt krijg je ook die van Leo te lezen, die eigenlijk op huwelijksreis zou zijn. Waarom dit niet zo is, wordt naarmate je verder leest steeds duidelijker. De Perfecte Man is dus geen simpel verhaal. Verschillende verhaallijnen kruisen elkaar, zoals die van Mia en de vader van haar dochtertje Allegra, maar ook komt de kapitein na de cruise weer terug in het verhaal, en Britt komt Leo weer tegen.
De laatste paar hoofdstukken heb ik in één keer uitgelezen, zo nieuwsgierig was ik. Het is wel echt een verhaal vol liefde, haat, echtscheidingen, verlovingen enzovoorts, maar als je daar van houdt is dit boek echt een topper! De Perfecte Man zal dus zeker niet het laatste boek van deze schrijfster zijn.

Mijn beoordeling: 4/5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s