Review: De Hongerspelen – Suzanne Collins

De regels van de Hongerspelen zijn simpel. Als straf voor de opstand tegen het Capitool moeten alle twaalf Districten één meisje en één jongen leveren die meedoen, de zogenoemde tributen. De vierentwintig tributen worden opgesloten in een enorme openluchtarena die uit van alles kan bestaan, van een gloeiend hete woestijn tot een barre ijsvlakte. Een aantal weken lang moeten de deelnemers op leven en dood met elkaar vechten. De tribuut die het laatste overblijft, heeft gewonnen.

Het eerste deel van de trilogie

Al vanaf het begin word je opgeslokt in dit boek en het is erg lastig om het weg te leggen. Al gauw wordt duidelijk hoe de hoofdpersoon, Katniss Everdeen, in het leven staat en wat haar bezig houdt. Normaal gesproken zou ik niet voor een science fiction boek kiezen, maar dit verhaal is zo aangrijpend dat ik dit boek niet links kon laten liggen.
‘Wees gewaarschuwd, dit boek neemt je leven compleet over’, staat er op de achterkant van het boek. Dit lijkt misschien overdreven, maar ik kan je verzekeren dat dit echt waar is. Zodra je het eerste boek uit hebt smacht je naar meer en gelukkig bestaat er ook nog een tweede en derde deel. Na de trilogie zul je je afvragen of je ooit nog zulke geweldige, meeslepende boeken zult vinden.
Het verhaal is een mengsel van spanning, meeslependheid, emoties, humor en romantiek. Je ervaart het verhaal alsof je zelf Katniss bent, wat het nog aantrekkelijker maakt om door te lezen. Je wilt namelijk weten hoe deze bloeddorstige strijd af gaat lopen en hoe toegetakeld je uit de arena zal komen. Je leest hoe ze banden opbouwt met mensen die ze in het Capitool en de Arena leert kennen en ook hoe ze steeds meer een hekel begint te krijgen aan het Capitool en de Spelmakers, die ervoor zorgen dat het nog een tikkeltje moeilijker wordt om in de Arena in leven te blijven.

Kort om, dit meeslepende verhaal is een echte aanrader, dat je gelezen moet hebben. Heb jij dit boek ook gelezen of ga je nu meteen de boeken in huis halen? Vertel ons wat jij ervan vond!

Advertenties

7 thoughts on “Review: De Hongerspelen – Suzanne Collins

    • Hallo ladyDave, haha. 😉 Ik heb de Engelse versie nog niet gelezen, maar ik denk dat die toch nét even iets preciezer zal zijn, omdat je niet alles letterlijk kan vertalen. 🙂

      • Idd. Ik heb beiden gelezen, en ik vind persoonlijk de Engelse versie leuker omdat het gewoon recht van de schrijfster komt en er dus totaal niets aan veranderd is, ook niet de grappige dingen. 🙂

  1. Pingback: Onze ‘to read’ en ‘to see’ lijstjes #1 « De Lady Library

  2. Pingback: Onze favorieten van 2012 | De Lady LibraryDe Lady Library

  3. De Hongerspelen was een fantastisch boek Lees hem nu nog steeds:P
    Ik hoop wel dat de film van de volgende delen uitkomt, Maar het boek is toch leuker:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s